Μανόμετρο σε φιάλη προπανίου

Λόγω του ότι η φιάλη είναι εσωτερικά στην κουζίνα Bbq, είναι λίγο δύσκολο να την βγάλω και να τη "ζυγίσω"με το χέρι, θα μου ήταν χρήσιμο να βάλω επάνω στον ρυθμιστή ένα μανόμετρο υψηλής πίεσης να βλέπω την ένδειξη;
Μου είπαν στο κατάστημα ότι τα φτηνά δεν είναι τόσο αξιόπιστα.

4 Απαντήσεις

• Η πίεση του αερίου δεν αυξομειώνεται ανάλογα με την ποσότητα που βρίσκεται μέσα στην φιάλη. Δηλαδή εάν είναι γεμάτη 100 % ή 10% η δεξαμενή σου με αγνό προπάνιο (χωρίς ποσοστό βουτανίου) στους 20 βαθμούς κελσίου η πίεση θα είναι 7,2 bar. Στους 30 βαθμούς 9,8 bar και στους 10 βαθμούς 5,6 bar. Όσο μεγαλύτερη είναι η πρόσμιξη με βουτάνιο τόσο χαμηλότερα πέφτει η πίεση. Συνεπώς αυτό που θες να κάνεις, ΔΕΝ γίνεται με μανόμετρο. Πρέπει απαραιτήτως να χρησιμοποιήσεις ζυγαριά ή φλοτέρ με μετρητή. Στη φιάλη που αγοράζει κάνεις με προπάνιο, δεν μπαίνει αυτό το φλοτέρ. Μπαίνει άνετα στις δεξαμενές που έχουν τα αυτοκίνητα. Αν χρειαστείς άλλη πληροφορία πάρε με τηλέφωνο: 6999542293, Γιώργος.

• Nikor

Συγνωμη για την παρεμβαση, δυστηχως ακριβια μπορεις να εχεις μονο με τη ζυγαρια. Η πιεση ειναι κατα προσεγγιση αλλα αν θες δες και την coral prime που μετραει την πιεση με το ρυθμηστη. Απλα το αγνο προπανιο οπως το ειπατε παραπανω χρησιμοποιητε περισοτερο για επαγγελματική χρηση και σε συσκευες που δουλεβουν με υψηλη πιεση χρησιμοποιοντας τον καταληλο ρυθμιστη για την καθε συσκευη. Ας μην μπω σε λεπτομεριες ακολουθουμε πιστα το φυλαδιο με τις προδιαγραφες της συσκευης και ακομα καλυτερα παμε σε ενα εξειδικευμενο καταστημα με το βιβλιο στο χερι. Τωρα ακομα και βαση νομου, οι οικιακες φιαλες των 10κιλων δουλεύουν με το λεγομενο μειγμα 20%προπανιο+80%βουτανιο. Οι οικιακες συσκευες χαμηλης πίεσης για λογους ασφαλιας πρεπει να δουλευουν με αυτο. Τωρα αν καποιος θελει οπωσδήποτε για καποιο δικο του λογο να βαλει προπανιο, σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να το κανει μονος του, ακομα και αν η συσκευη το δεχετε ισως πρεπει να αλαξει το ρυθμηστη ή να προσθεσει ακομα εναν ή.........δεν ξερω τι, θα πρεπει να συμβουλευτει καποιον ειδικο και οχι καποιον που απλα λεει οτι ξέρει. Συγνωμη και παλι αλλα αυτα δεν ειναι θεματα που λύνονται εδω ειναι συγκεκριμενα τα πραγματα που πρεπει να γίνονται!!!!

• έχω βάλει ένα φτηνό εδώ και 3-4 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος

• Αυτο που γινετε συνηθως ειναι να εχεις αλλη μια γεματη οποτε οταν τελειωσει αυτη να βαλεις την επομενη!!!

• ισχύει μπορείς να προσθέσεις ένα μανόμετρο υψηλής πίεσης, υπάρχουν αρκετές επιλογές στην κατηγορία ώστε να διαλέξεις αυτό που σε ξυπηρετεί.

• George Mitsotakis

Λάθος! Η πίεση του αερίου δεν αυξομειώνεται ανάλογα με την ποσότητα.

• LuNaTiC

πως θα μπορω να ξερω ποτε θα τελειωνει η καθε φιαλη ? της συνδεω σε ζευγος μας ειπανε οτι ειναι πιο οικονομικο...για εναν λεβητα υγραεριου