Είμαι 13 μπορώ να πάρω πρωτεΐνη

Είμαι 13 ύψος 1,72 και 93 κιλά θέλω να χάσω αρκετά θα με βοηθούσε το προϊόν;;

2 Απαντήσεις

• Μπορείς να λάβεις καποιο συμπλήρωμα πρωτεινης απλά να ξέρεις οτι η ημερήσια δόση είναι ανάλογη με τα κιλά σου.
    Προφανώς η καλύτερη λύση ειναι να την λαμβάνεις μέσω της τροφής σου κι όχι απο κάποιο συμπλήρωμα (κοτοπουλο, αυγα κτλ) αλλα δεν θα πάθεις κι κάτι με το συμπλήρωμα. Ειναι ακίνδυνα αυτα τα προιόντα. Προσοχή μόνο στο πόσα γραμμάρια θα πρέπει να καταναλώνεις.

• Για την ηλικία σου, βάση του ύψους σου έπρεπε να είσαι 72 (±10 κιλά). ΑΛΛΑ, τα 93 που είσαι, δεν είναι το ακριβές βάρος σου. Ως επαγγελματίας Φυσιοθεραπευτής και Κινησιολόγος με εξειδίκευση στην αποκατάσταση, προτείνω να ψάξει να βρείς διατροφολόγο που να έχει ειδικό μηχάνημα (τα ακριβά, όχι τα φτήνα) που σου βγάζει ακριβώς πως διανέμεται το βάρος σου. Δηλαδή βάρος σκελετου, λίπος, μυική μάζα, και πολλά άλλα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις σου, θα σου δώσει το ανάλογο πρόγραμμα διατροφής και κάτι που λέω σε όλους τους ασθενείς μου: διατροφή και άσκηση. Επίσης θα μάθεις πόσος είναι ο μεταβολισμός σου σε φάση ξεκούρασης.
    Η μόνη περίπτωση να πάρεις συμπλήρωμα πρωτεϊνης στην ηλικία που είσαι, είναι μόνο εάν σκέφτεσαι να ακολουθήσεις body building ή είσαι αθλητης είτε άρσης βαρών ή ρίψεων σφαίρας, σφύρας, δίσκου και ακόντιου.

Θα σου φέρω ένα αληθινό παράδειγμα. Ήμουν 35, 1.78 ύψος και 153 κιλά. Λόγο σωστής διατροφής και άσκησης, έχασα τα 53 κιλά σε 1 χρόνο γιατί έχω γρήγορο μεταβολισμό.

Είσαι πολύ νεαρός για να ξεκινήσεις συμπληρώματα ενώ μπορείς εύκολα να πάρεις καθαρή πρωτεϊνη μέσο φυσικών μέσων (ζωϊκή και φυτική)