Access Points

Ερωτήσεις στην κατηγορία Access Points (18)

Κάνε μια ερώτηση

Θελω να επεκτεινω την εμβελεια του wifi στον κηπο του σπιτιου μου και σε αποσταση τουλαχιστον 40μετρα. Μπορειτε να μου υποδειξεται καποιες λυσεις...

Το ρουτερ που διαθετω ειναι της cosmote το MF297D.
Λειτουργει αποκλειστικα με καρτα SIM.
Επισης επειδη το manual αναφερει οτι:
"Η συσκευή σας έχει τη δυνατότητα Wi-Fi πλέγματος
(Mesh). Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δίκτυο Wi-Fi
Mesh για να διαμορφώσετε μεγαλύτερο εύρος δικτύου
Wi-Fi στο σπίτι σας και να εξασφαλίσετε απρόσκοπτη
περιαγωγή Wi-Fi όταν μετακινείστε."
εχει καποια σχεση με την αυξηση της εμβελειας που ζηταω??
Τι ειναι το Mesh?

1 Απάντηση

• Τι ειναι το Mesh ;

Το Mesh είναι μια συστοιχία πολλών Access Point που δουλεύουν στο ίδιο δίκτυο με το ίδιο όνομα, κωδικό και ρυθμίσεις. Όλα τα AP που είναι στο ίδιο Mesh μιλάνε μεταξύ τους και ενημερώνονται για το πια συσκευή είναι συνδεδεμένη σε πιο και σε πια απόσταση με τι ισχύ σήματος βρίσκεται. Έτσι όταν μετακινείσαι από δωμάτιο σε δωμάτιο τα Mesh AP μεταφέρουν την συσκευή σε αυτό με το καλύτερο σήμα χωρίς να πρέπει να ανοίξεις τις ρυθμίσεις του Wifi και αποσυνδεθείς και να ξανά συνδεθείς.

Παλιότερα αυτό γινόταν με Repeaters που έπρεπε να πας στις ρυθμίσεις τους να αλλάξεις το όνομα του Wifi (SSID) και να ενεργοποιήσεις το Roaming ώστε όταν έπεφτε το σήμα κάτω από κάποια dbi να σε αποσυνδέει το repeater ώστε να συνδεθείς σε άλλο. Αυτό είχε προβλήματα, όπως να μην αποσυνδέονται οι συσκευές και να μένεις με 0 μπάρες αλλά και να μην μπορείς να συνδεθείς στα repeater γιατί όλα έχουν το ίδιο όνομα και IP. Το Mesh τα λύνει αυτά.

Η συσκευή της Cosmote που έχεις γράφει όντως πως έχει Mesh αλλά θα πρέπει να δεις τις ρυθμίσεις πως το κάνει. Δεν έχω την συσκευή και στο εγχειρίδιο δεν γράφει κάτι. Επειδή τα Mesh συνήθως δουλεύουν με την ίδια μάρκα TP-Link με TP-Link, Asus με Asus, κλπ ίσως η Cosmote να έχει δικό της, δεν ξέρω.

Εγώ θα πρότεινα το Asus ZenWiFi Pro ET12 WiFi Mesh. Έχει εξαιρετική εμβέλεια, με δυο που έχω καλύπτω 250τ.μ διώροφο σπίτι συν τον κήπο. Ένα από τα δύο συνδέετε από μια LAN της Cosmote στο WAN για να γίνει ο κύριος κόμβος ( main node ) του Asus και μετά απλά διαχειρίζεσαι το δίκτυο από το Mesh.

Εγώ στο σπίτι έχω modem Cosmote, Asus router και 2 ZenWiFi Pro ET12. Το modem της Cosmοte το έχω μόνο για να παίρνω το internet όλη την διαχείριση του δικτύου την κάνω από το router.

• NIKOS_LOLOS

Σε ευχαριστω πολυ!!!
      Επειδη μου ανεφερες οτι αυτα που εχεις βαλει εσυ,καλυπτουν και τον κηπο,και εγω θελω να φτασω στον κηπο σε αποσταση 40 μετρα απο το ρουτερ(χωρις να υπαρχουν εμποδια),νομιζεις οτι επαρκουν...??

• Slim Tech

Εμένα πιάνει κοντά στα 20μ στον κήπο μέσα από το σπίτι πίσω από 2 τσιμεντένιους τοίχους. Αν το ένα τοποθετηθεί έξω, πχ στο μπαλκόνι, δεν πιστεύω να μην φτάνει τα 40μ και πίσω από ένα τοίχο να μπει πάλι δεν πιστεύω να υπάρχει θέμα. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι πως δεν είναι εξωτερικού χώρου, αν βραχούν θα χαλάσουν.

• NIKOS_LOLOS

Σε ευχαριστω και παλι...!!!!!