Access Points

Ερωτήσεις στην κατηγορία Access Points (18)

Κάνε μια ερώτηση

Βοήθεια σχετικά με επιλογή συστήματος για επίλυση αργού wifi σήματος

Θέλω να βελτιώσω το το wifi σήμα μου σε 2οροφη μεζονέτα (πιθανόν στο μέλλον να το επεκτίνω και να θέλω να φτάνει έως και την ταράτσα). Είμαι ανάμεσα σε 2 λύσεις αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω. 1) Να αγοράσω mesh wifi system (Deco M4 ή X20) και απενεργοποίηση του μοντεμ για να μην αλληλοεπικαλύπτονται τα wifi σήματα και έχω απώλειες ή 2) αγορά νέου μόντεμ (πχ fritzbox) + 1 (προς το παρών) routers για ενσύρματη σύνδεση στο modem και τοποθέτηση του στο 2ο όροφο της μεζονέτας?

3 Απαντήσεις

• Την σημερινή εποχή δύο είναι οι κυρίαρχες λύσεις.
    1. WiFi Mesh 2. PowerLine. Αν είναι πολύ παλιό το σπίτι και να τρυπηθούν οι τοίχοι δεν είναι επιλογή ή έχει πολλές γωνίες και χάνει το σήμα.

Εγώ θα πρότεινα, τι έχω κάνει.

Κράτα το modem για να παίρνεις το Internet και τηλέφωνο αν έχεις και κλείσε του modem το Wifi. Μετά κάνε την διαχείριση του δικτύου από το Mesh σύστημα ή από κάποιο router (προαιρετικά) που να έχει δυνατότητα Wifi Mesh.

Τι συσκευές προτείνω:

• Router (προαιρετικά - Main Node): TP-LINK Archer AX6000 v2
    • Access: TP-LINK PX50 v1 WiFi Mesh (ένα από τα τρία θα είναι το κύριο)
    • Access: TP-LINK Deco X60 v3.20 WiFi Mesh (ένα από τα τρία θα είναι το κύριο)
    • Access (προαιρετικά): TP-LINK EAP610-Outdoor v1.2 WiFi Mesh

• Router (προαιρετικά - Main Node): Asus RT AX88U

• Access: Asus ZenWiFi Pro ET12 (ένα από τα δύο θα είναι το κύριο)
    • Access: Asus ZenWiFi AX (XT8) (ένα από τα δύο θα είναι το κύριο)

Εγώ έχω το Asus RT AX88U για κύριο κόμβο (main Mesh Node) αλλά και όλη την διαχείριση του δικτύου. Μετά έχω βάλει δύο Asus ZenWiFi Pro ET12 με καλώδιο στους άλλους ορόφους και τα δύο παλιά Asus ZenWiFi AX (XT8) συνδέονται ασύρματα για την ταράτσα και το υπόγειο.

Αν κάποιος σου πει για Wifi 6E μην πέσεις στην παγίδα. Είναι καινούργια και πολύ καλή τεχνολογία και για αυτό είναι πολύ ακριβή συν δεν υπάρχουν πολλές συσκευές που να επωφελούνται ακόμα.

• Dimitris_Gkiastas

καλησπέρα σας, διαβάζω αυτά που γράφεται αλλά προσπαθώ να κατανοήσω όσα μπορώ.αν μπορείτε να βοηθήσετε στην ερώτηση και απορία μου. έβαλα 100ρα οπτική (προς το παρών κ μετά θα αναβαθμισω αν δω ότι δεν επαρκεί) πριν λίγες ημέρες. τον εξοπλισμό με το κουτάκι που μετατρέπει το ψηφιακό, ρουτερ και σταθερό μπήκαν στο σαλόνι δίπλα στην εξώπορτα. το σπίτι είναι 125τ.μ και το δωμάτιο που έχω το γραφείο με το pc είναι προς τα πίσω με δυο τοίχους ενδιάμεσα. επίσης το σπίτι θέλω να το κάνω smart όπως και έχω βάλει πολύ φωτισμό, έξυπνες συσκευές κλπ. όμως στο γραφείο στο πίσω δωμάτιο δεν έχω το καλύτερο σήμα. δεν θέλω να μπλεξω με καλώδια. κάποιοι μου λένε για power line άλλοι για mesh. εσείς τι προτείνετε ;

• Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με μεζονέτα (170 τ.μ. εσωτερικοί χώροι & 90 εξωτερικοί) είχα και εγώ και το έλυσα με τά Deco της tp-link, συνολικά πήρα 5 κομμάτια.
    Δεν μπορείς από μία πηγή να εξαπλώσεις το σήμα σε ένα χώρο ή σε 2 όπως μία μεζονέτα, που κάθε σημείο της έχει διαφορετικές ανάγκες και δυσκολίες.
    Τα DECO έχουν την ιδιότητα και δουλεύουν εν σειρά, δηλαδή παίρνει το ένα από το άλλο και το πας όσα μέτρα μακριά θέλεις χωρίς όριο, αρκεί να βρεις τα καταλληλότερα σημεία επικοινωνίας ώστε να μην υπάρχουν απώλειες μεταξύ τους.
    Επίσης μπορείς στο πρώτο Deco που συνδέεται με το modem να το κάνεις καλωδιακά και όχι ασύρματα και έτσι θα κλείσεις και το ασύρματο wi-fi του modem αν το θες.
    Το πόσα κομμάτια θα χρειαστείς θα πρέπει να μελετήσεις τις οδηγίες της tp-link, να ξέρεις ότι εμπόδια όπως μεταλλικές επιφάνειες θωρακισμένες πόρτες ή οπλισμοί μπετόν, χρειάζονται περισσότερη ενίσχυση..
    Δες κάτω τα Deco στο link:
    https://www.skroutz.gr/c/125/access_points.html?keyphrase=deco

• AlexTaf19

Μετά από συζήτηση με έναν γνωστό μου, μου πρότεινε να καταφύγω σε APs και συγκεκριμένα της Ubiquity. Δεν τα εγκατέστησα ακόμη μιας και περιμένω να κάνω μία ανακαίνιση και μετά θα τα εγκταταστήσω άρα δεν έχω γνώμη να εκφέρω για αυτά, αλλά ελπίζω να μου λύσει το πρόβλημα (1 AP πήρα) και να μην το αγόρασα τζάμπα.

• Θα σου πρότεινα deco mesh. Προτίμησε τα x20, x50 κτλ και όχι M4, καθώς τα πρώτα έχουν wifi6, νεότερα μοντέλα κτλ. Fritzbox, μπορείς να αγοράσεις ανά πάσα στιγμή, αν θέλεις να έχεις πιο ποιοτικό modem/router (σε σχέση με αυτό που σου δίνει ο provider σου) σε συνδυασμό με τα deco mesh.

• Dimitris_Gkiastas

καλησπέρα σας, διαβάζω αυτά που γράφεται αλλά προσπαθώ να κατανοήσω όσα μπορώ.αν μπορείτε να βοηθήσετε στην ερώτηση και απορία μου. έβαλα 100ρα οπτική (προς το παρών κ μετά θα αναβαθμισω αν δω ότι δεν επαρκεί) πριν λίγες ημέρες. τον εξοπλισμό με το κουτάκι που μετατρέπει το ψηφιακό, ρουτερ και σταθερό μπήκαν στο σαλόνι δίπλα στην εξώπορτα. το σπίτι είναι 125τ.μ και το δωμάτιο που έχω το γραφείο με το pc είναι προς τα πίσω με δυο τοίχους ενδιάμεσα. επίσης το σπίτι θέλω να το κάνω smart όπως και έχω βάλει πολύ φωτισμό, έξυπνες συσκευές κλπ. όμως στο γραφείο στο πίσω δωμάτιο δεν έχω το καλύτερο σήμα. δεν θέλω να μπλεξω με καλώδια. κάποιοι μου λένε για power line άλλοι για mesh. εσείς τι προτείνετε ;

• Thanos1575045060

βρηκες λυση? εχω ακριβως το ιδιο προβλημα

• panoschar

Για καλύτερο σήμα wifi η καλύτερη λύση είναι τύπου mesh. Με 2 nodes (ένα στο ρουτερ συνδεδεμένο) και 1 δορυφόρος στο σημείο που θέλουμε να ενισχύσουμε το σήμα wifi, ειναι η καλύτερη λύση. Επειδή δεν γνωρίζω τη διάταξη του σπιτιού, δεν ξέρω αν 2 nodes επαρκούν ή χρειάζονται 3, για καλύτερο σήμα wifi. Υπάρχουν πακέτα με 2 ή 3 nodes.